Kalender 2024

Vattenträning Hösten 2024

Tyvärr har vi fått ett tråkigt besked från Region Östergötland angående bassängen på Vrinnevisjukhuset. Bassängen kommer från och med vecka 23 och ett år framåt att stängas, eftersom huset där bassängen ligger ska renoveras.  

Under hösten har vi hyrt in oss på World Class Ringdansen som har en pool med 34 gradigs vatten för vattengympa/vattenträning, det går bra att träna efter egna schema från fysioterapeut/sjukgymnast.  

Tyvärr kommer vi inte att kunna erbjuda familjebad utan det är endast möjlighet till vattenträning som vi kan erbjuda.

Höstterminen startar, söndagen den 15 september 2024

Tid: 15.45 – 16.45

Plats: World Class Ringdansen, Ringdansens C, Norrköping

Samtliga deltagare ska ha betalt medlemsavgift i Astma- och Allergiförbundet

Tvagning FÖRE bad, DOFTFRITT och ingen förtäring är det som gäller.

 

Anmälan innan varje tillfälle till Annelie på telefon, 0704- 75 48 84

Varmt välkomna!

För alla medlemmar i länet

Augusti

Västra Östergötlands Astma- och Allergiförening

Naturrum, Tåkern

Västra Östergötlands Astma- och Allergiförening håller utflykt där alla i länet är välkomna att deltaga. 

Lördagen den 10 augusti 2024 kl. 12.30 

Vi samlas på parkeringen vid Naturrum, Tåkern kl. 12.30, där vi grillar korv till en kostnad på 50 kronor per person. Då får vi 2 st korvar med bröd och senap och ketchup och 1 festis.

Därefter kommer vi se oss omkring bland fågeltornen och fåglarna. Vi hoppas vi kommer få en fin dag och att ni är många som anmäler er till detta. Vi avslutar eftermiddagen med medhavd fikakorg. 

Anmälan görs senast 5 augusti till: Monica på 070-593 73 09 eller via mail monicajr.mj@gmail.com Om samåkning önskas meddela detta vid anmälan. 

Astma- och Allergiföreningen Linköping

Linköpings Högsta Utmaning!

Höghöjdsbanorna passar för personer som är 6 år och uppåt. För barn mellan 6 - 8 år har vi hela 24 stationer som är speciellt anpassade för de lite mindre äventyrarna. Här finns höghöjdsbanor från 2,5 meter över marken och hela vägen upp till 15 meter upp i trädkronorna. Med våra 74 stationer har vi banor i alla höjder och svårighetsgrader. Banorna delas upp i färgerna grön, blå, röd & svart där gröna banor är lättast och svarta är svårast.

Tid: Lördagen 24 augusti 2024, Samling 09.45 Klättring 2 timmar. Obligatorisk genomgång 15 min innan starttid.

Plats: Vidingsjö Motionscentrum, Linköping

Samtliga deltagande ska ha betalt medlemsavgift i Astma- och Allergiförbundet

Obligatorisk anmälan till astma-allergi@fontanen.org eller via telefon 013-10 34 82 senast den 16 augusti 2024 Ange namn och födelseår, för alla som ska klättra och telefonnummer till dig som gör anmälan.

Mer om säkerheten kan ni läsa på sidan 10 i senaste medlemsbladet


September

Astma- och Allergiföreningen Linköping

Vidingsjö Minigolf 7/9

Välkommen att spela minigolf på Vidingsjö Minigolf, vid Vidingsjö motionscentrum i Linköping

Lördagen 7 september 2024 kl. 10.00

Vidingsjö Minigolf drivs av den ideella föreningen Linköpings Bangolfklubb. Äventyrsgolfbanan passar för spel både för allmänhet och för tävlingsspel. Anläggningen öppnade sommaren 2022 och rivstartade med att arrangera SM i bangolf.

För den som vill finns med möjlighet att ta med egen matsäck. I Vidingsjö motionscentrum finns kafé, omklädningsrum, toaletter och bastu. Centret nyttjas flitigt av motionärer, skolklasser och idrottsföreningar och är en lämplig utgångspunkt för aktiviteter i Vidingsjöskogen.

Här finns p-plats, grillplatser, bollplaner, en äventyrsbana för barn och utegym. Härifrån når du även den två kilometer långa naturslingan Familjespåret och flera olika motionsspår. Dessutom passeras motionscentret av Östgötaleden. Familjespåret, grillplatserna, kaféet och dess toalett är tillgänglighetsanpassade. Det betyder att de är möjliga att besöka med exempelvis rullstol eller barnvagn.

Föreningen står för spelavgiften för medlemmar.

Samtliga deltagande ska ha betalt medlemsavgift i Astma- och Allergiförbundet

Obligatorisk anmälan till astma-allergi@fontanen.org eller via telefon 013-10 34 82 senast den 4 september 2024 Ange namn och födelseår, för alla som ska delta och telefonnummer till dig som gör anmälan.

Välkommen med anmälan